.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Aidilfitri 2009

Salam Aidilfitri di ucapkn kpd smua kwn2 ku..

raye kali ni kire meriah jgk la..
aku n abglong bertolak blk ipoh hari jumaat kul 10.30 mlm naek bas KKKL

kali ni nye perjlnn aku rs cm lm skit la..
sb smpai ipoh hari sabtu lam kul 6 lbh..dkt2 kul 7 pg la jgk..
ptg sabtu tu aku n fmly tros blk umah opah n tok kat kg pdg changkat, bota kanan

tahun ni meriah la skit sb pkck n fmly (adik ayah) beraye kt sini jgk. thun dpn mgkn suram sb turn blah kedah la pulok..maklumlah..ayah dua bradik je..

hurm..ni ant gambo2 ms raye pertama..

ni la anak, cucu n cicit hj zakaria

gabungan wanita n gadis dr 3 fmly

keluarga tema hijau

org laen kt dapur wt keje..kitorg amik gambo posing kt dapur yg sama tema warna nye..he3

time lepak ramai2 lps kenyang mkn

time ni smua dh bersiap nk p beraya kt tmpt laen..

aku bergaye ngan warga baru lam fmly..ha3..si putih

haa...time mlm raye pertama tu plak..sdara mara berkumpul blk kt umh opah n tok
sb kitorg dh deal 1 aktiviti gempaq kt kg pdg changkat tu..

peraaaaaaang....he3..
tgk la gambo2 kt bwh ni

bkn stakat bdk2 kecik je maen bunga api..yg besar2 pon de..yg plg aku xmenahan tu..opah2 n tok2 aku pon maen sama..siap aku bg diorg mercun pop (adik beradik mercun bawang). nk bg mercun yg letup2 kuat sgt kang de yg masuk hospital pdg changkat nnt.he3..

hmm..yg ni plg xley blah..tgk abglong aku tu..smgt btol maen mercun n bunga api smpai xnk salin bju melayu dia..siap dh kna marah ngan opah cik mlm tu pon dia wt xtaw je..yg dia taw nk ngabihkan smua mercun mlm tu jgk..

bkn stakat abglong..ayah pon join sm..ayah jd planner utk letak mercun kt tmpt strategik..uncle nasir n pakcik lak jd tukang setup mercun tu..
abglong n pak ucu plak tukang nyalakan mercun..
tok2 n opah2 duk bg arahan dr bwh rumah je..


pengurus program..tok cik n tok

raye kedua opah cik wt open house sb mlm tu abglong nk blk jhor dh

raye ketiga n keempat aku n fmly blk alor star.p umah sdara mare blah mak lak

aku n adik aku,nana ms otw blk kedah

raye kelima aku plan nk p beraya umah cik abg sb dia jmput p open house kt umh dia..tp aku xdpt pegi sb xde transport..nk suh cik abg aku mai amik payah la plak..sb nnt yg nk amik abg ipor..abg ipor pon cm bz je..kecewa la jgk..so duk umh je la..

raye keenam aku kecewa gak lg sb kwn baik aku dr tadika dlu memula kata nk dtg..mak pon dh siap msk lg utk dia..maklumlah..dh lm xjmpa.lg pon mak n ayah angkat aku xblk raye tahun ni..beraya kt arab saudi..sian wahida, atiya n afif..beraya bertiga je kt kpg..tp last2 xjd..sesat kata dia tros blk KL..huhu..
kekecewaan aku xlama sb tetiba kwn2 kelas DLSP politeknik dtg umah ptg tu lps solat jumaat..bagus btol diorg..dtg beraya jauh2..dr banting ke ipoh n beberapa umh lg ke arah utara

memula aku ingat kn raye thun ni mak xnk wt open house..tp ayah ckp kwn berbangsa cina tmpt keje dia nk dtg..so, raye ke 7 mak pon wat la menu laksa n nasi impit bersama kuah kacang

aku jemput la beberapa org kwn2 aku dtg umh..n aku happy sgt diorg dtg kali ni..tp sdih sb xdpt p umh depa..

ant yg dtg..

tina n nid

gambo ni abg man (pakwe tina) yg amik...ann xdpt dtg sb dia dh blk sentul pg tu..
tina n nid pon mmg on da way blk sentul jgk..tp diorg sggh dlu beraya..bgus2..syg korg sgt2

10 minit lps tina blk cik abg syg aku n abg ipor pon smpai


smpai jgk diorg kt umh aku..happy sgt

abg mkn laksa je..huhu..kenyang kata dia

tp tgk pinggan dia..licin jgk

abg ipor mkn byk gak tu..tgk dia sorg ngadap bekas mknn

tp cik abg aku ni cm malu2 plak hr tu

alhamdulillah..aku seronok sgt raye kali ni..sb ini la pertama kali aku beraya bersama cik abg syg aku..n dia la lelaki pertama yg bergelar kekasih hati aku dtg beraya kt umh..n yg plg aku sronok sgt..ni la kali pertama ayah aku lyn pakwe aku yg dtg umh...siap puji lg..he3

pe2 pon..aku happy sgt raye thun ni...sb smua nye perkara baru dlm hidup aku..n aku bersyukur sb berpeluang merasa nikmat raye kali ni lbh baik dr sblm2 nye..alhamdulillah..


~Kenangan Spikers@Family Day~


Salam kwn2...

blk kpg baru2 ni aku smpt la buka blk folder2 lam PC kt umh..
tb2 aku terjumpa la gmbr2 yg aku pnh edit dlu utk wt mjlh spikers la kononnye..
tp xjd sb xsmpt..

kali ni aku taruk lam blog ni utk tatapan korg sbg kenang kenangan..

gambo2 sekitar family day spikers@Kperak Usability kat Marina Cove, Teluk Batik

(*sila klik gmbr utk tatapan yg lebih jelas)









gambo ni la yg aku plg suke sgt2..he3
bkn sb de syg aku..tp sb scene ni unik sgt..

sbenar nye de lg gambo yg aku wt..xkn korg xingt..
gambo scandal mr zainuddin a.k.a. Din Star Plateena tu ler..he3

tp aku xdpt nk siarkn sb Din smlm dh nangis2 rayu kt aku xbg taruk gambo tu kt cni..
dia ckp kalo nk tarok kna tggu dia kawen dlu..keh3

lg 2thun katenye..insyaallah..amin
mkn ns myk la kite 2thn lg

pe2 pon..rinnnddduuuuuuuuu sgt nk pegi family day cm dlu...jom kwn2!!



~RaYeR!~

hari ni hari rabu 09/09/2009...cantik tarikh ni..kalau la...huhu..

esok..khamis 10/09/2009 de jamuan buke pose kt kolej

luse..jumaat 11/09/2009

pastu..sabtu 12/09/2009

ahad..13/09/2009

isnin..14/09/2009

selasa..15/09/2009 de mjls buke poser dak kelas..1-SPT

rabu..16/09/2009

khamis..17/09/2009

jumaat...18/09/2009 mlm aku naek bas blk ipoh bersama abglong

sabtu...19/09/2009 subuh aku n abglong sampai ipoh

hari yg aku tggu2......ahad..20/09/2009 adalah hari raya




Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P