.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Dinner Fakulti Pendidikan UTM

Assalamualaikum..hai semua..

entry kali ni nak cite psl dinner fakulti yg tlh diadakan pd 20 mei yg lalu..wt kat KSL Resort JB

dgn tema korporat & menu western..sgt la kaku kami dlm majlis ni..haha but sejajar dgn objektif yg diberi..ok la kn..hehe

ok la..jom tgk2 gmbr2 kami hihi


my pretty classmates
Reen & me (sy over jp k!)
me & madiah (muka tpkse pgg brg huhu)

 ladies with our P.A., En Megat
 ni ketua kelas kami, Meon
 Tahniah atas 2 anugerah yg diperolehi ^_^
 ni la bdk2 kelas kami..tp xckup korum sb de 3 org xdtg huhu
 me n the boys of my classmates
 nk sgt bergambar ngn akak korg kn..hamek!!hihi :P
 ni lak cinta antara benua hihi
accept or rejected? lol
 dijah & me
 our menu at that nite
 lps ni dh xsme ngn korg lg dh huk3
 P.A. kena paksa pgg munge hehe
snap snap snap
dlm lif pun jadiiii
 at the loby ^_^

our classmates

anyway, sgt sronok dpt gather all classmates dlm event yg mcm ni..mcm2 kejadian kelakar yg jd mse dinner ni..hihi

ada yg xley accept menu yg diberi..(owh gmbr mkanan sy upload kendian ye sb x transfer lg huhu)..maunye tak..de yg jebik2 sb dpt smoked salmon..huhu nasib la sy dh pnh rse smua tu sblm ni so xde la rse pelik2 sgt kn..huhu

pastu yg kelakar moment sorg bdk nih mkn roti..ptut guna pisau belah then sapu planta celah roti tu (kalau ikut tertib formal la kn)..tp dia bley lak wt TOYE jek g sapu planta guna sudu planta..then g cucuk roti tu tgh2 then wt mcm tebuk buah hoho..sgt lawak..xmenahan bley wt muka kelakar..waiter pun gelak2 je adoii..adik2 ku..hihi

apa2 pun selamat mengakhiri semester akhir buat korg..jmpa konvo nti ye..hihi :P

tata



MICRO TEACHING - MS Power Point Course

Assalamualaikum..

Hai semua..haa this entry sy nk share psl aktiviti sy pd hujung mggu lalu (18 Mei 2013, Ahad)..

Sem ni ada satu subjek ni memerlukan kami untuk mengadakan program micro teaching bersama pelajar sekolah..makanya pensyarah kami Encik Nehra telah memilih SK Mutiara Rini utk menyertai program kami ni..

pada asalnya program ni cikgu2 nye request nk suh ajarkan wordpress..skali diorg dh g kursus wordpress sblm attend bengkel kami ni huhu..so dlm mse kurang dr seminggu kitorg prepare la pe yg patut utk ajor power point..

so alhamdulillah program berjalan dgn lancar walaupun anak2 murid tahun 4 ni hyper active yg amat huhu..

jom tgk2 gambr kami jd cikgu literasi komputer hihi

our teachers ^_^

 introduce part 

our students

 gigih buat projek final sb nak hadiah haha

students yg happening dgn cikgu kila yg comel kih3 

cikgu besar cek hasil kerja projek mereka

student dgn hasil kerja mereka

time untuk mereka kembali ke sekolah yeaayyy.. cikgu pun sama naik..hihi

mmg seronok join program mcm ni..walaupun penat kejor2 bdk sb aktif yg amat smpai cikgu berpeloh2 pdhal duk dlm air cond huhu..bru explain 1st step diorg dh advance nk g 2nd step haish..pastu de yg xsbr nk mkn la pe la huhu

anyway it's fun at all..siap ble nk blk tu de student ckp.."cikgu, bila nak wat lagi?kalau boleh seminggu sekali sy nk dtg sini"..erk??speechless huhu

cikgu2 gile bergambor lps anto ank2 murid nek bus hihi


k la..tu je utk entry ni..jmpa lg kt entry lain ye..

p/s: TQ mucuk sb sudi bce entry mama hihi ^_^


Bengkel Pencerahan Minda - "GURU FUTURISTIK"

Assalamualaikum..

hai..hari ni rajin lak nk wat entry byk2 haha...

baru2 ni pd 17hb Mei 2013, Jumaat..subjek SPP 4092 MASALAH PENDIDIKAN SEMASA yg disertai oleh student SPP & SPT telah menjalankan bengkel Pencerahan Minda - "GURU FUTURISTIK"..

dlm bengkel ni kitorg de position keje masing2 sb jd organizer..hihi..sy just jd videographer jek..hehe

bengkel ni lebih kpd mengupas mengenai perancangan dlm membentuk jatidiri menjadi seorang guru yang serba boleh dan futuristik..

mmg best sb dpt pendedahan yg meluas utk menjadi seorg guru..tq semua sb sme2 arrange this amazing event ^_^

k la..tgk2 la gmbr kt bwh ni..xbyk gmbr pun sb byk amik video hihi..yg de ni pun sb de sy..wakakakaka..gile glamor jp haha

 our group's 'manual slide'



ni semua peserta bersama penceramah & organizer..
(p/s: tu bukti sy handle kje dgn baik haha poyo jek)


k tu jek
tata...



Hati LELAKI

Assalamualaikum..

hai semua..dh lme rsenye x post any entry hihi..almaklumlah dah tahun akhir ni bz je la manjang..sebelum memikul tanggungjawab yang lebih besar kena lah harungi segala dugaan dan cabaran yang datang ni kn..hehe

owh refer to my post title..bukan apa saja rasa terpanggil untuk berkongsi mengenai suatu info mengenai LELAKI..jom kite baca k ^_^

Berikut adalah senarai paling penting sifat lelaki yang wanita perlu arif perihal lelaki:

1. Jangan berkias-kias dengan lelaki kerana mereka bukan ahli nujum mampu menelah apa di fikiran kamu. Berterus-terang apa ingin dibahaskan kerana mereka pasti mampu memahami. Jikalau kamu sekadar memendam rasa atau menunjuk protes dengan perubahan sikap, memang takkan dilayan.

2. Jangan harapkan lelaki akan berkata-kata manis meluahkan rasa dengan bahasa indah-indah seperti di dalam filem. Memang takkan! Hanya nisbah satu dalam beribu akan ada lelaki romantis sebegitu. Jiwang karat!

3. Jangan bertanya jikalau kamu wanita yang tidak boleh menerima kritikan. Lelaki jikalau ditanya akan menjawab dengan jujur malah berkata benar. Kalau kurus, kuruslah, kalau tembam, tembamlah jawabnya. 

4. Jangan sekali-kali punya sahabat ‘lelaki gelap’ (skandal) kerana lelaki jika sudah mengikat kamu sebagai teman wanita akan sakit mata, hati jika kamu melayan lelaki lain. Walaupun kamu gelarkan orang itu sahabat atau hanya kawan, lebih-lebih lagi sepupu.

5. Jangan terlebih gaya dengan solekan tebal dan ketrampilan menjolok mata. Lelaki jikalau sudah suka bakal menerima kamu seadanya. Cantik rupa macam mana sekali pun kalau perangai seperti ***** pasti ditinggalkan sahaja. Sayonara!

6. Jangan lukakan hati lelaki kerana mereka akan ingat sampai bila-bila. Lelaki sebenarnya lebih emosi daripada kita. Lelaki kalau sudah sayang, susah bagi mereka mahu melepaskan kamu. Mereka akan benar-benar terguris rasa. Melainkan kamu bernasib malang bertemu lelaki si buaya darat.

7. Jangan takut mahu melakukan perubahan pada diri terutama perubahan kecil. Lelaki takkan melihat perkara terperinci. Contohnya setakat mahu memotong rambut seinci dua, memang lelaki takkan perasan. 

8. Jangan ungkit peristiwa lama. Jangan buang masa membangkitkan perihal sebulan lalu. Segala komen tidak lagi valid selepas tujuh minggu. Lain kali jika ada isu berbangkit, suarakan segera. Jangan pendam tunggu lama-lama untuk dibincangkan. Sumpah tak layan!

9. Jangan khuatir kerana azalinya memang lelaki akan memandang perempuan lain. Mereka galak mengurat tetapi hati mereka tetap milik kamu. Percayalah, 99.5 peratus waktu, lelaki bukannya bermaksud melukakan hati kamu. 

10. Jangan memandai beri pendapat. Lelaki jika meluahkan rasa, hanya mahu kamu menjadi pendengar setia mereka. Lelaki sebenarnya punya lebih banyak masalah besar daripada kamu. Jangan peningkan mereka dengan macam-macam perkara.

(sumber: www.gua.com.my)

# haa..back to no.6 & 8..it's seems like something that i'll accept it as a TRUE..coz it happen to my love somehow..huhu

apa yg saya cuba katakan ialah..jgn la kita asik nak ckp something yg pernah jd MEMORI LAMA pasangan..kerana kadang2 kita rasa INGIN TAHU..tapi HAKIKAT nya ianya MELUKAKAN mereka..huhu..kdg2 it's happen pd diri kita sndiri.. percaya lah..

bila kita dah tau perkara2 yg boleh membangkitkan kemarahan mereka..elok la elak kan supaya tak BERGADUH & tak KENA MARAH..kalau cari penyakit jugak MEMANG PADAN MUKA KAU!! hehe

ok la..tu je info yang sy nak share in this post..jumpa lg.. SAYONARA! ^_^




Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P