.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Ijam kawin ngan Aini tuuu


 Assalamualaikum..

hai semuo..hehe..semalam i pi kenduri kawin Nizam dengan pasangannya Aini di Chikus, Teluk Intan, Perak..fullamak...meriah kata kau..karaokenye meriah benau..hehe

i pi ngan my love & his twin gi kenduri ni..nasib la ingat jalan sebab dah penah sampai masa raya hari tu..

tapi i sukoo sangat..sebab dapat kenal wife ijam face-2-face yooo..santek sgt2..hehe..sebelum ni tegur2 dalam FB jek..bila depan mata..mak aih..lawo..pandai ijam cari..hehe

anyway..tahniah ijam & aini..semoga korang bahagia dunia akhirat & dikurniakan cahaya mata yang comel2 dan taat pd ibu bapa insyaallah..amin

ni gambau kenduri semalam (belah laki)

lepas amik gambar ni ijam wat lawak gi mintak tips ngn nazri..wakkaka..bagus la tu nak jadi family bahagia ^_^

i sukoooo sangat2 ngan tema wedding budak berduo nih..santeeeeeekkkkk

paling i suka masa wedding depa kat johor tu..fullamak..macam wedding anak dato' meriah gile.. #mamanakmacamtujugakbleytakpapa? hehehe

ni i cilok gambar2 wedding depa kat fb (belah perempuan)
credit to their photographer niceeee ^_^

ni dia pelamin depa masa di johor..i loikkkeeee uollssss..very the vasss..hehe..sesuci cinta sejati..wah2..jiwang kot..hehe

apa2 pun didoakan semoga perkahwinan mereka diberkati Allah amin..

ok c ya in next entry plak ye..hehe

p/s: cpt2 la dpt baby comey2 ye ijam & aini hehe..
xlme lg nazri dh nak de baby..xsbr dh ;P


Punca Jatuh Laut

Assalamualaikum...
 
apa khabar semuo??..hihi..entry kali ni i nak citer pasal holiday trip yang tak diduga..haha
 
knape tak diduga??haa actually (chewah speaking sat naa)..26 jan 2013 baru2 ni my aunt - Jia bertunang...so ramai la sdara mara berkumpol kat sane..memula tu i pi tempat kenduri sehari sebelum ngan my family....then my aunt - Yong, ajak stay ngn diorg kat homestay sebab bley tolong2 siapkan pe yang perlu + jd baby sitter..hehe
 
masa stay tu my aunt pelawa ajak g jln2 ngan family dia..so i pun ok je la even xtau nak g mana..haha..then lepas kenduri tu dia btau..nak p pulau pangkor..WHAT???siyes teruja..keh3..
 
so sampai la kami ke pulau pangkor..and you know what??we going at the same place yang i penah sampai masa kem kepimpinan jkm kolej di utm..huhu..kem rimba di teluk nipah..dan yang paling sempoi..trip seramai 14 org tu..kitorg ditempatkan dalam dorm..haha
 
memang huru-hara + meriah laa suasana..mau nya tak meriah..kalau dah 1 dorm skali ngan opah chik&tok chik, 3 pasangan family bersama 5 orang kanak, and my uncle yg bujang..campur lak my sis & i..muahaha..
 
asalnya 1day trip je..tapi tiba2 diorang tukar plan jd stay 1 night trip sebab dah lama tak jalan ramai2 katanya..hehe..yang tak menahanya sebab pegi tu takde praparation pun..baju pun nasib spare satu je then yg lain2 tu sempat la gi shopping ngan diorg sebelum bertolak..huhu
 
hari pertama kat sana memula mandi kat tepi pantai je..then Yong ajak gi ronda2 pulau naik bot..mmg best sbb bot wat lap je manjang..haahhaha..untung la yong sebab semua aktiviti kat sana student dia yang handle..ngeh3
 
dan yang kelakarnye sbb malam 1st tu smua org tido seawal jam 9.30..haha..maklumlah duk dorm mana de TV..dgr rengekan si kecik je la sebagai hiburan..hehe
 
owh..pasal tajuk entry tu kesnya terjadi pada hari kedua..hehe
 
cite nye cmni..
 
pagi tu Yong ajak la i, my sis, my uncles _Acu, Ayah Yang & UNcle Nasir and my aunt- Mak Nyah pegi main aktiviti air..yang lain2 semua tak nak join sebab de yang kena jaga baby & kanak2 yang lain..ehehe..atok & opah lak gi dating ronda2 pulau..ahaha
 
then pekerja2 sukan air tu datang amik kitorg sebab tempat tu jauh skit dari chalet..so kitorg merempit naik motor - 3 orang 1 motor..#gilamerempittakpakaihelmetnganselipar..hahaha
 
sampai2 je kitorg tengok menu2 yang de..owner tu offer rm50/3 games..
 
1st kitorg pilih:
 Great Big Marble nih..
 
haa..naik benda alah ni memang thrill gila korang..wakakka..maunya tak..menjerit sampai melejeh2 air liur sebab tak tahan masin air laut..nak lap??gila..mau tercampak ke laut kalau lepas tangan..huhu
 
yang kelakar tu sebab sebelum naik bley plak main "oooosom"..sebab nak bagi fair sape kena pegi dulu..haha
 
lepas tu kitorg naik
Poparazzi ni plak..
 
haaa...disinilah bermulanya kejadian itu..huhu
 
1st round my sis, Mak Nyah, Ayah yang & i naik dulu..yang perempuan semua meniarap & ayah Yang berdiri...mmg rasa macam nak pengsan jek korang weyy..maunya tak..i ngn my sis dah la tinggi..kaki confirm cecah air..lepas tu dgn kelajuan maksima..memang dah tak berdaya nak tahan pegang lagi dah..tapi nasib dapat tahan sampai last round..fuhhh..tapi sedey la jgk sebab kain key i jatuh jugak tgh2 laut tu..huhu
 
then..peristiwa itu terjadi sewaktu round kumpulan kedua..(yong, u.nasir & acu)...
acu & yong meniarap dan u.nasir berdiri..
lepas je diorg berlepas..group 1st tadi terbahak2 ketawakan diri masing2 sebab kepenatan yang amat lepas main tu..
 
sambil sembang2 tibe2 rasa macam pelik..group 2 tu tak muncul2 kat tengah laut..bila perhatikan betul2..jauh di sudut bot berhenti di tepi..kitorg yang kt pesisir dah cuak..pe hal lak jadi ni?sape jatuh?...dan tak lama lepas tu..bot bergerak kembali..
 
beberapa pusingan dia buat..then bot kembali ke pesisir pantai..masa bot sampai lagi bertambah cuak kitorg kt pesisir ni bila tgk atas tube tu de 2 org je..uhuh..tgk2 kat tgh2 laut tu..u.nasir sedang berenang2 sorg2..huhu..u.nasir jatuh laut rupanya..
 
bila dia dh selamat sampai ke pesisir pantai yong citer balik kejadian sebenar..rupanya 1st stop td tu u.nasir tak jatuh tapi nak tukar posisi sebab tak tahan pegang kat atas..so dia tuka meniarap jgk..tapi rupa2nya dia mmg dah tak de daya pegang lagi dah..#penatsangat & ada history injured di jari..so itu punca dia terlepas dari tube tu & terhumban ke laut..hehe..mujur pakai safety jacket..
 
then utk pilihan ke-3 sepatunya kitorg amik ni..
matrixx nama dia dlm menu tu..hehe
 
tapi disebabkan de yang kepenatan yang amat..so kitorg decide naik
 
banana boat je la..
 
even banana boat pun thrill jgk weyy..dia bley lak wat lap sebab nak campak kitorg kat tgh laut tuh..huhu..
 
apa2 pun best sgt2 trip kali ni..tp kalau my family pun join sama mesti lagi meriah..lagi2 bila my elder brother collaborate with acu..ahaha..
 
tq Yong, opah chik & family..lenkali pegi lagi ye..tp lenkali tu kena la plan awal2..sebab hari tu pegi tangan kosong..lenkali bley kumpul duit byk2 & main game byk2..hahaha
 
and kalau de yang nak pegi p.pangkor i de jmpa blog 1 tempat peranginan yang mcm menarik di p.pangkor..(klik sini)
 
ok la..cukup la dlu entry kali ni..panjang sgt dh ni..hehe
 
 
c yaa...
 
^_^
 
 

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P