.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Sanrio Hello Kitty Town

Assalamualaikum..

haaa..bila dah lama tak ngepost pe2..camni la jadinya..baru jap tadi post entry baru..ni post lagi yang baru walaupun sebenarnya ceritanye dah agak lama sikit..keh3..

gini cite dia..ari tu..cik abg tu ajak gi jalan2..maklum lah dah de bini baru..hihi..tapi tak tahu nak gi jalan mana..then i suggest la g nusajaya sebab teringin nak tengok hello kitty town..so cik abg pun bawak laa..

sampai2 sana..jalan2 dekat gift shop je..sebab kalau nak naik atas utk main kena bayar..takde dalam budget lak..huhu

dah sampai situ pe lagi..snap sana sini la..yang kelakarnye cik abg tu lak yang excited..haha

 ~ni kat depan bangunan~

~cafe yang sesak~
 ~tengok la sape yang lebih2 shopping..hehe~

 ~cik abg ni nak jadi tour guide~
~ni la antara barang2 yang kitorg beli~

kalau de yang nak pegi sini time weekend..nasihat kitorang datang la pagi2 skit ye..sebabnya time kitorg datang tu dalam pukul11 lebih orang dah ramai beratur sampai depan pintu..masa kitorg kluor kedai gift (around 15 minutes dlm kedai) tu org yang beratur dah smpai escalator entrance building..huhu  

majority came from singapore..ticket dia murah sikit la dari legoland..

ok lah..sampai sini je kot..

c ya in next entry ^_^


My BFF Wed's

Assalamualaikum..

Hai semua..fuhhh..berbulan jugak tak meng'update' blog nih..hehe

bz la katakan sebab dah final year.. ^_^

entry kali ni nak post pasal my bff wedding day..walaupun sebenarnya dah berlalu sebulan yang lalu..huhu..

tapi takpe..still pengantin baru lagi kan..hik3

Wahida's big day : 30th November 2012 (Friday)

ni first time i skip kelas banyak also kursus BIG sehari semua sebab nak attend wedding cik kak ni..al-maklumlah..dah janji dari zaman sekolah kan nak jadi pengapit..i'm excited!!sanggup turun terengganu demi waida..hehe ^_^

macam takde pe sangat nak citer..tengok je la eh gambar2 kat bawah ni..ngeee!~

~TIME AKAD NIKAH~






~their wedding tree~
actually biasa orang buat guest book..tapi diorang wat thumb stamping dekat ranting2 pokok tu..yang full punya i tak sempat nak snap gambar sebab nak balik cepat huhu

~pelamin yang indah~

~wahida dalam bilik pengantin yang cantik~

~my bff forever~


~kami 4 beranak~

~TIME BERSANDING~

~with our ex-classmates~
~me, bonda, mak & dik tiya~
~me & ayah~
 ~i ngan pengantin yang lawa~
i ketika kerja2 meng'otter' baju pengantin huhu

rasa happy sangat2 bila waida dah kawin..tercapai impian dia..i plak bila??hehehe..

actually wahida kawin dengan fuad, ketua kelas i masa form 1..betapa keciknya malaysia ni kan..kalau ikutkan diorang tak pernah kenal pun masa zaman sekolah..sebab waida masuk sekolah yang sama dengan fuad masa form 4..tapi tak pernah kenal..

dah jodohkan..kalau cari sampai india pun tapi kalau dah ditetapkan-Nya..rupanya depan mata je selama ni..hik3..i pun tak pernah terfikir yang diorang boleh kenal..tertanya2 jugak camne laa boleh jumpa..hik3..memang tak sangka..

doaku untuk kalian..semoga bahagia di dunia & di akhirat..insyaallah..amin..

ok la..jumpa dalam next entry okeh! 

*peace yo!!*


p/s: gambar jadi pengapit takde lagi..cameraman taksiap lagi huhu


Tragedi Oktober

Assalamualaikum...

hye friends..for almost a month I've been busy for my final year..hoho

this blog getting bored with an empty story.. ~_~

so, in this entry i post my previous activity in last October ^_^

last two weeks Papa fulfill one of my wish list after i've finished my TECS for writing

#legoland

TQ Papa

even we just snap in-front of the main gate of legoland it's already make me feel happy! ;*

then the next day i'm going back to my hometown.. IPOH..for Aidiladha Eve 

after arrived at IPOH my family & i directly go to my grandma house..

actually at that day it has been almost a week my grandma was warded.. #asthma

and guess what?? for almost 72 years old..this is her first time warded!huhu 

then we just celebrate the eve in the hospital.. ^_^

p/s: there's no picture of my grandma in here..she said she will look difference huhu

alhamdulillah..after a week later she discharged from warded..

get well soon OPAH ;*

so that's my story for now..see you soon..

^_^


Johan di FESKO 49


Assalamualaikum..hai smua...

fuuhhhh...fuhhh...haa tiup sikit blog yang dah bersawang ni..hehe..maaf la sedikit kebizian yang melanda diri ini..maklumlah dah tahun akhir..hehe #peace

ok..entry kali ni Iza sebenarnya tak tau nak cite pasal apa..tapi tadi Papa suggest post pasal Johan datang ke Festival Konvokesyen UTM Ke-49 baru2 ni..

so Iza post sikit la ye..hehe..

kejadian berlaku pada Jumaat, 12 Nov 2012 waktu malam..hehe mcm scary je..haish..

eh..banyak songeh lak kan..so korang tonton dulu la ye video kat bawah ni..hehe




Iza & Papa tak pergi pun sebenarnya..hehe..Papa de kerja & Iza lak ada assignment & test minggu ni..huhu

video ni pun Iza jumpa dalam group UTM..hehe

harap korang enjoy tonton video ni..kelakar habis tau!!haha

tata uollsss.. #gedikjap ;p



Cool Blog Baru ^_^

Assalamualaikum..

hai kawan2..yippeeeyyy...

saje tibe2 teruja..padahal takde apa sangat pun..hik3

sem baru ni macam2 benda baru iza tengok..mostly perubahan yang menarik jugak la dalam kampus ni..hehe

one of them ialah booth 'Cool Blog'


mula2 sem dah perasan dari tingkap bilik yang arked cengal yang dulunya sangat suram muram kurang tiba2 macam bercahaya meriah riuh rendah..haa macam pelik jugak..

ye laa..dulu bilangan orang yang singgah arked cengal tu boleh bilang ngan jari tangan jek..tapi sekarang..walaweyyyy....parking tak cukup sesaje..hehe

dan booth 'Cool Blog' adalah satu tarikan terbaru dalam kamus sekarang nih..
tiap2 hari duk tengok kat tingkap..ramainya student yang pi beli..

tup2 malam ni my fren Hazreen ajak pi tengok booth 'Cool Blog' dan nak beli..so kami pun pi la jenguk..ye la kan hari2 asik duk tengok kut tingkap jek..nak jugak tengok dari dekat..hehe.. 

*GEDIX!~ ;p

sampai2 je tengok mak aih..de nombor giliran gak ke??

masa giliran Reen '489'..(adakah ini bilangan pelanggan 'Cool Blog' hari ni?? ) MERiAHH!!!

Reen punya no giliran okeh!


perhatikan gambar kat atas ni..no giliran dan orang yang ramai..hehe

yang paling kelakar sebab ingat kan 'Cool Blog' ni budak2 perempuan je yang suka..tapi rupa2nya lelaki pun berminat eh..(sebab jarang dapat tengok..haha)

siap de budak laki tu lalu depan booth 'Cool Blog' then cakap kat kawan dia.."weh..'Cool Blog' laa..jom la beli.." lolz..

haa...ni Reen punye 'Cool Blog'

actually ni menu yang Reen pilih..lain sikit la dari yang dapat tu kan sebab dah kena "sealed" hehe

bagi yang tak tau apa itu 'Cool Blog'  boleh tengok menu dia...

klik je gambar ni kalau nak tengok menu ^_^

haaa ni saya dengan 'Cool Blog'

keh2 perasan btol kan? ;p

Heliza Duta 'Cool Blog' sekarang ni..comel kan??

haaa pe tunggu lagi...jom berblog sambil minum 'Cool Blog' ^_^



Hacker yg busuk hati! ~_~

Assalamualaikum...

hai bloggerz...hari ni saya sedih sangat sebab baru perasan yang FB saya 'mungkin' kena hack! ~_~

tapi tak berani nak tuduh sape2..sebab takut nanti jadi fitnah BERDOSA lak kan??so biar je la orang yang buat tu je yang dapat DOSA sorang2..huhu

camne saya dapat tahu??

haaa...sebabnya dekat fb badge saya..status dia tak sama dengan status semasa..huk3

bila saya pegi tuka setting pun sama jugak..benda yang sama jugak yang keluar..

sedangkan sebelum ni saya dah off kan status..camne bley on balik kan??

PELIK!!!

dan sebenarnya status yang asik keluar dekat fb badge tu saya pernah tengok & baca pada wall seseorang..hurm..tapi tak nak la tuduh2..nanti DOSA!! =,=


ni la badge tu..huhu

tapi kan kenapa mesti nak hack & buat semua tu??

apa faedah??kalau dah cemburu sangat tak payah la nak ngada2 add fb saya or baca apa2 dari blog saya..buat je hal awak sendiri!!yang nak ngade2 sangat hack & kutuk2 orang tu kenapa??

dah bagus sangat ke diri tu yang nak buat macam tu kat orang lain..huk3

sedih..manusia macam tu pun ada gak kan??

tak pe laa..semoga Allah ampunkan dia..mungkin dia takde apa yang saya ada..tapi saya rasa awak tu ada lagi baik dari saya..bersyukur je la k...tak yah nak menganiaya orang..

hurm..kan dah emosi skit kali ni..tak suka betul orang yang macam ni..takde akal kot..opss..alamak DOSA!!!huhu..

ok lah..kepada yang buat bawak2 bertaubat ye..walaupun saya mungkin dapat rasa awak yang buat tapi ni antara awak ngan Allah je la ye..antara saya & awak itu urusan Allah..sekian!


NO MOOD!! x_x

1st Time Ke Johor?

Assalamualaikum..

hai kawan2..previous entry iza ada citer pasal trip bawak cousin iza mai johor kan??

haa..kali ni iza post kan gambar2 ketika bawak si kecik ni jalan2 sekitar JB..(bak kata wadina.."jey bee"..*sile guna sebutan ala2 lagu najwa latif-kosong okeh!!haha*)


wadina with my mom at R&R Dengkil

makan ABC kat Pasar Awam Taman U

Zoo Johor

dia sorang 4 kamera..hehe

eh..iza & nana pun ada??hehe..selit jap... ;p

at Danga Bay

ni kat Restoran Anjung Warisan, Hutan Bandar, JB..makan kat atas pokok tu..hehe

ni dah nak balik..merempit balik ipoh..hehe

haaa...simple je entry kali ni..xtau nk coret pe..sebab macam tak tau nak cerita pe..kalau ikutkan banyak je kejadian2 lucu masa trip dengan si kecik ni..taPI macam tak dapat nak ceritakan semua sebab kelaka habis..hehe

ok la ye..hope enjoy la entry kali ni..tengok2 la gambar & jangan lupa komen..TQ!~

tata ^_^

Kenal tak biji saga? ^_^

Assalamualaikum...

hai bloggerz...

haish..lama sangat rasanya tak update..(padahal raya hari tu dah update kan?hehe)

entry kali ni iza nak cite pasal 'BIJI SAGA'

korang penah dengar tak or korang penah nampak tak??hehe

kalau tak tahu or tak penah jom tengok gambar2 biji saga..hehe

ni la biji saga...

ni biji saga masa atas dahan

ni plak pokok saga

kenapa tiba2 iza cite pasal biji saga eh??

hehe...sebenarnye kan..weekend baru ni iza masuk U blk..so parents iza antor le balik skudai..then trip ni cousin iza, si Wadina tu ikut..dia tak pernah datang johor kata dia..sebab tu dia nak ikut...

then masa antor iza balik hostel, dpn blok iza ni de pokok saga..dan biji2 dia byk berteraburan atas parking lot tu..

cousin iza tak pernah tengok..(she just 8 years old girl)..so dia pun kutip byk2 & masukkan dalam botol..siap dia suruh semua family iza kutip..hadoiii...1keje lak kan jadi tukang kutip biji saga..

lepas antar iza balik hostel..diorang pun terus je balik ipoh sebab kanak2 tu nak kena sekolah isnin nye..

then malam tu iza call la parents just nak make sure diorang punya location..

tiba2 cousin iza pesan camni.."Kakak..nantikan bila kakak pergi kelas..kakak tolong kutip biji saga tu boleh??balik kelas pun kakak kutip tau!!!biar banyak2..nanti kakak balik ipoh @ adik datang johor adik ambik la"..

hadoiiii..she's too excited with biji saga..so funny..ingatkan nak buat hiasan..rupa2nya nak buat mainan tembak2..adeh!!

actually iza de story pasal trip bawak Wadina ni datang Johor..tapi hold dulu la ye untuk next entry..saja nak reduce space entry supaya tak panjang sangat..hehe (padahal ni pun dah panjang kan?? lolz




jumpa lagi dalam next entry ye!!! tata

^_^ 




Sambutan Raya 2012

Assalamualaikum...
hai semua..hari ni rajin lak nk blogging banyak2 kali..haha
ni nak cerita pasal raya pertama sampai raya ke-4 jek..sbb lepas tu dah tak raya sangat..tunggu raya ke sepuluh lak baru raya balik..
sebab apa??
sebab ayah baru balik raya ke-10 hehe
1st day raya:
lepas sembahyang raya terus balik kampung, Bota ^_^
aktiviti pertama makan2 dan borak2...
lepas tu ambil gambar..tapi kami 1 family je yang tak ambil gambar formal sebab ayah takde..huhu
so kitorang just ambil gambar bebas je..hehe
me with my little cousin
family belah ayah
siang hari kami beraya..malam nya pulak kami bermain bunga api..
tiada gambar untuk sesi main bunga api sebab takde orang sangat..huhu
raya ke-2:
hari kedua kami beraya ke rumah2 saudara mara,,
beraya di rumah tok busu
p/s: sebenarnya ada lagi 1 rumah tapi lupa nak bergambar..hehe
raya ke-3:
raya ketiga si dia datang beraya ke rumah..mak masak kan me goreng & nasi beriani..tapi sebab dah lambat..si dia tak sempat nak makan nasi beriani mak..huhu
lepas tu kitorang beraya sakan ke Teluk Intan (rumah Ijam) & Chenderiang (rumah family si dia),,,hehe
memula hajatnya nak beraya ke Tg Tualang..tapi Puan Tina tiada dirumah pula..hehe
p/s: yg ni pun kami lupa nak bergambar..hehe
hari ni jugak family dah berkurang sebab Abanglong dah balik Johor..huhu
raya ke-4:
mak2 saudara yang tahun ni raya pertama dirumah mertua semua datang beraya..
meriah jugak suasana bila semua ada..hehe
dan surprise lak bila Puan Tina datang petang tu..hehe terima kasih Tina...
beraya dengan Tina..
bergambar itu harus sebagai bukti katanya,,hehe
lepas je Tina balik kawan sekolah pulak yang datang...Shikin Azmi..
ni kawan sepernakalan masa sekolah dulu..hehe
Shikin kawin dengan orang Tambun rupanya..hampir 11 tahun jugak lah tak jumpa..ni pun dapat jumpa balik via Whatsapp group..hehe
Shikin tetap tak berubah..kelolor jugak macam zaman sekolah
Anak dia pun dah macam dia,,hehe..comel
yang paling best masa anak Shikin makan..
saya tanya la.."sedap tak adik?"
dia jawab.."sedap..andai acik acak!" (pelat skit) hehe
comel sgt2..
ramah pun ye..selamber je panggil mak "Opah" lepas tu cakap slange German (maksudnya pelat & tak difahami) hahaha
lepas Shikin balik kena lak antar Opah Chik balik..hehe
beraya la lagi kat rumah Opah Chik pulak..lepas tu Opah jamu makan kuih2 & air berkarbonat yang saya tak pernah jumpa..hehe
korang penah tengok tak air ni?
air bikarbonat dalam botol kicap (saya dah lupa nama dia huhu)
dan selesai sesi beraya saya..
tapi..jangan terkejut..di usia yang hampir 30-an ni..saya tetap dapat duit raya yang banyak..hehe..
hasil duit raya saya tahun ni..hehe
raya korang pulak macam mana?mesti lagi meriah kan??
insyaallah minggu depan sambutan raya untuk saudara mara akan diadakan dikampung..time tu baru la kami beraya..hehe
ok la..tu je la kot buat masa ni..hehe..
semoga jumpa lagi di lain entry..tata
^_^

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P