.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

D.I.Y. Loom Band *Trending*


Assalamualaikum..hai semua..lama dh tak berblog huhu...harap kalian sudi la membaca disini hehe

Ok entry kali ni sy nk kongsi pasal loom band yg tengah trending dikalangan kanak2 skrg hihi

Hari tu masa pegi rumah mak sdara..anak2 dia ade la tunjuk set loom band diorg..then siap buatkan kitorg sorg satu lg hehe..tp sparuh jalan je..lepas tu kitorg kena siapkan sendiri haha..

Ni la hasil loom band yg dah siap hihi

Yg ni plak masa sesi kitorg kena buat sendiri haha

My bro pun dah join sekali hehe

Bukti kegigihan mereka hehe

Lepas dah siap tu..tetiba terfikir..bagus jugak kalau jadikan loom band ni sebagai hadiah dlm goodies untuk wedding nanti..then uncle pun cadangkan kedai yg murah jual mainan kat pekan lama ipoh..

Esoknya eksited keluar pegi cari kedai dengan ayah n adik..yg kelakarnya padahal plan nak pegi tapah ambik kad jemputan yg dah siap cetak dekat encik tunang..tapi ayah plak eksited nak p cari loom band set tu hehehe

Akhirnya dapat jgk beli..jgn tak percaya..masa pegi tu de promosi..beli 1 percuma 1..haha..kitorg amik set paling besar yg harga rm70..then dpt percuma kotak set yg sama..so sekotak jd rm35 la..berbaloi x??

Jgn kata kitorg ni je eksited..ayah pun sama..tp bkn sbb loom band..tp sb kt kdai tu jual mcm2 brg mainan..mcm remote control car..helicopter..ufo..ayah pun hampir2 nak membeli 2 mainan..tp dia hold dlu sb tggu cuti nanti haha


Ni la set tu..dan dah mula buat loom band utk diisi dlm goodies kanak2..

Dan disebabkan loom band jgk la..xpasal2 anak jiran datang rumah sebab nak suruh ajarkan..ni la best friend kitorg kt taman ni..nurin nama dia..

Sian jgk kat diorg..dah lama diorg mintak ngan ayah diorg nak beli set loom band ni..tp sebab fmly diorg bukan org sng..lmbat baru dpt..xpe la..lps2 dpt trus anta whatsapp.."kakak..awin dh de loom band set..ajarkan boleh dak?"

Ingatkan dia ngn akak dia je..skali dtg bawak kwn2 lak lg haha..twin plak tu..irin diana n edlin dayana..sanpai maghrib jgk diorg lepak..huhu

Apa2 pun mmg enjoy buat benda ni..plus bley recap blk memori zaman dulu masa main zero point hehhe..tp yg paling klakar encik tunang ckp gelang tu dulu dia wt lastik cicak hehe siap amik gelang sy n wt gaya..senget hehehe

Ok lah..tu je entry sy wt masa ni..insyaAllah kalau sempat sy wt d.i.y. Pic utk tutorial  loom band ni...tp kt youtube  pun ada byk boleh tengok hehe

All the best ya..

Tata


Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P