.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

~R.I.P. My Lovely Baby~

Assalamualaikum dan hai semua..

Malam ni tiba2 tak lena tidur..salah satu sebab selain dari eksited sangat nak jumpa tunang esok..saya terlalu rindukan Baby..my lovely ever cat..huhu

Semenjak dua menjak ni..bila nampak kucing putih je mesti zapppp...automatik cakap dalam hati "macam Baby! Eh, tapi Baby dah takde huhu"

Bila balik dari kerja je..mesti terbayang2 kelibat Baby terkedek2 patah balik ke rumah bila nampak kereta kitorg..tapi semua tu tinggal kenangan..huk3

Selepas 6 tahun bersama kami..akhirnya Baby tinggalkan kami dengan suasana pilu pada malam raya baru2 ni..

Dua hari sebelum Baby pergi..Baby demam sampai terketar2 badan..sakit sangat agaknya..duduk kat satu sudut menyendiri..1bulan sebelum tu Baby baru je beranak..tapi semua anaknya mati huk3..

Risau betul masa Baby sakit..minum ubat pun suapkan dia tak mau...baring je...

Masa ni Baby dah terketar2 dan mata berair macam berdarah..jangkitan kuman barangkali

Sian Baby masa ni..tak sempat bawak gi klinik..huhu

Akhirnya malam raya..lepas isya' Baby pergi buat selamanya..huhu

Terima kasih Baby sebab pernah hadir dalam hidup kami...kenangan bersama Baby takkan kami lupakan..insyaAllah..

Kami doakan semoga Baby tenang disana..tiada pengganti seperti kamu Baby..
:'(

Sekian.

Ikhlas,
Kakak Sayang Baby


Wordless Wednesday! ~


Teachers with Paintball Game!~ & Happy birthday Encik Tunang!~

Assalamualaikum dan hai again..

Ntah kenapa rajin pulak nak update blog minggu ni..haha..hari ni supervisor saya tegur.."you look not normal today!" LOL 

bukan apa..saya sedikit stress sebab tak boleh nak release stress tu time cuti baru2 ni..so bila time keje perasaan jadi lain macam..

orang lain kalau stress mesti muram je kan..tapi hari ni stress saya buat kan saya nyanyi..gelak2..nari2..hihi..jangan salah faham ye..ni salah satu cara saya nak praktis untuk grab attention students level pre..so kena la jd happening sikit hehe baru rasa segar..

Ehh..tajuk entry tak sama pulak ngan story haha..yaa ampunnn...ok2 fokus!~ ;P

Camni cite dia..semenjak keje kat tempat baru ni..baru 1st time saya cube permainan paintball ni..tu pun sebab de kawan sekerja yang ajak..memang happening..tambah pulak dengan kawan sekerja yang kepala gila2 hehe

Al-kisahnya si Ah Bee ni dia jumpa pakej paintball ni dalam groupon..tu yang dia ajak ramai2 pegi..murah katanya..sorang RM25 sahaja..

Sebab nak eratkan kemesraan..so kami ke lokasi..My Gopeng Resort yang terletak di Sg Itik, Gopeng. Laluan nak pi tempat tu memang adventure hehe..selorong dan curam huhu..bley la google pasal resort tu

Eh..banyak celoteh pulak kan..jom tengok gambar..

Masa mula2 sampai amik gambar dulu la hehe

Teachers geng hehe

Our teammates 

Dah habis main posing la pulak hehe


Tak banyak gambar pun..sebab seronok main hehe..kitorang main 3 game..sebab seronok tembak je..last2 kluor awal sebab bullet habis awal kikiki

Apa2 pun happening betul dapat join game macam ni..paling syok bila encik tunang datang belanja kfc lepas habis game yeayyy

Tak lupa jugak nak ucap Happy birthday kat Encik Tunang hehe skali ngan twin beliau jugak ye yang jatuh pada hari ni 2/9/14..dengan ucapan..Semoga ceria2 selalu!! 

Happy birthday encik tunang...semoga panjang umur, murah rezeki, diberi kesihatan yang baik dan diberkati Allah selalu..insyaAllah..amin...Hadiah tu..tunggu hantaran nanti la ye kikiki..

Oklah ye..saya stop sini dulu..jumpa lagi di next entry insyaAllah 

Take care..c ya!!

Salam.




D.I.Y. Cake Shop Miniature


Assalamualaikum dan hai bloggerz..

Apa habaq?hope sihat2 la ye..kali ni saja nak share hobi baru semenjak dua menjak ni kekekeke

Nin dia..projek miniature kedai kek..ngee!~~
Tapi yang ni tak siap sepenuhnya lagi..just exterior design je..interior sambung lepas 3 minggu hold..kekeke

Tapi exterior pun jenuh jugak nak siapkan..sebab setiap kepingan kayu kecil tu kena padankan dan gam sendiri huhu..nama pun D.I.Y. kan?? Kena la buat sendiri hehe

Actually set miniature ni saya beli dari seorang rakan kraft di FB..sebelum ni pernah survey di lelong.com tapi harga RM75 ke atas..tapi rakan krafter ni dah lama beli cuma tak pernah buat dan nak let go dengan harga murah..below RM40..tak ingat dah berapa..so pe lagi..i grab it fast!!~ hehe

So, saya pun mula la bina kedai kek..chewah..

Ni bahagian dalam kedai..belum letak decoration lagi hehe

Ni pulak panel hadapan kedai kek

Ni part paling leceh..main gam untuk pintu kayu ni huhu

Yang ni pulah sebahagian panel yang hampir siap

Haa..kotak kuning tu packaging miniature ni..kertas2 tu ada gambar2 barang2 hiasa..so kena potong, lipat dan gam huhu..remeh kan??tapi seronok hehe

Lepas 3 minggu sambung pulak interior part hehe

Ni misi memasang kaunter display dan meja hehe

Haa..tengok...gigih tak nak pasang signage kedai pun main capai je apa yang ada depan mata..janji dia lekat elok sudah hehe

Ni menu board..masa ni nak pasang kaki belakang..berapa kali letak gam nak bagi kukuh stand tu huhu

Tengok ni..kek instant haha..jenuh jugak nak buat sebab saiz besar kuku je huhu gigih itu penting okeh!!!~~

Tadaa!~~ kaunter display kek dah dipasang..tapi tukang wat kek mc plak..hoho..tggu next episod pulak baru siapkan sepenuhnya hehe..

Tunggukan kemunculan "cake love shop" ye hihi..next entry insyaAllah saya post yang dah siap sepenuhnya...

Ok..c u next time!!
Take care...



Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P