.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Hobi D.I.Y

بِسْـــــــــمِ اَللّهِ الرّحْمن الرّحيم 


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hai apa khabar semua..alhamdulillah diharapkan semua baik2 aje hihi

malam ni rasa nk ber'blogging' pulak selepas sekian lama mengerah tenaga buat kerja2 lain huk3..tp hari ni rasa sedikit lega bila job dah setel utk part craft - bantal baby customize..

~STORY 1~

dalam entry sebelum ni pun saya ada share pasal bantal customize yg sy buat..alhamdulillah boleh isi duit poket sendiri..utk yg latest design bantal POU tu sy tak dapat nk share lagi..huk3..bukan nye apa..sebab excited bantal dah siap..terus pegi pack utk pos dan lupa nak snap gambar gerrrrr..jawabnya kena tunggu customer la send gambar bila dah sampai nanti..hihi

tapi yang ni ada la sikit gambar item2 yang dipotong utk ditampal pada bantal hihi..semua potong guna gunting..takde pakai mesin bigshot pun tak mampu lagi huk3..kan best kalau ada yang sudi hadiah kan kikiki

mata2 romantik hihi

ini utk baby girl..sambil minum kopi hehe

nama2 utk baby boy

gigih btoi nak menyiapkan bantal ni..padahal 4 biji je pun..tp berminggu2 nak siap..huk3..keadaan kesihatan dengan jadual yang padat..ziarah & jenguk saudara, pegi interview lagi, pegi servey barang pulak lagi..macam2 la senang cite hihi..mujur customer ni baik hati takde bising2..sebab dia tau saya bukan full-time crafter..part-time crafter sahaja..modal tak besar so takde la full komitmen sangat..huhu..

dah la bberapa kali alter design POU tu..kejap besar sgt kejap kecik sgt..ater nye saya sebelum ni tak pernah buat lagi bantal bentuk lain selain petak hihi..ni la cabaran baru untuk saya..alhamdulillah..sokongan padu dr customer & family dapat jugak saya siapkan.. ngeee!~~

~STORY 2~

bulan ni memang akan penuh dengan wedding saudara mara..yang paling dekat kenduri Pak Ucu..this week belah perempuan..and another week belah lelaki pulak..macam2 planning dah dibuat..semoga kenduri Acu akan berjalan dengan lancar insyaAllah...

untuk kenduri belah lelaki semua planning buat baju warna yg sama..pengantin pilih warna emereld green..masa ni tetiba pikir nak D.I.Y kat baju yg dah siap tempah tu..

so, planning nak letak lace then jahit manik2..mula la mencari dalam FB..shopping online je la utk org yg mcm sy ni..tak tahu nak pegi kedai mana & dgn sapa huhu..kat bawah ni senarai barang & FB page yang sy pegi..

Lace from ‎Border Lace Trim Lace (KLIK SINI)

Manik2 crumble cantik dari Veil by Adria Cottage (KLIK SINI)

memang cantik2 lace2 dan manik2 crumble dari diorang ni..hihi harga pun berpatutan jugak..


makanya ni la dia hasilnya..tak ambil gambar penuh pun hihi..takde la mahir sangat pun..ni kira taraf beginner je hahaha dah macam pokok krismas pun ada ngeee!~

lebihan lace tu pun masih saya gunakan dan tampal2 atas tudung..nanti dah siap saya share ye hihi

ok la..tu je cerita kali ni..jumpa lagi di lain entry..

wassalam..tata

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P