.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Saya & Kucing UTM


Assalamualaikum semua..hai hai hai..ni hau ma?wo hen hau.. hihi

 a few week ago ada sekor kucing betina ni slalu dtg dpn bilik around jam 6 ptg..kalau dia dtg..mesti kitorg dpt tau sb dh dpt dgr 'ngaiaun' dia tu dr tangga lagi..hihi

kalau dh ngiau tu..smpai tgh mandi pun dia bley pggl dpn pintu toilet tu..huhu..punya lah bising makcik sekor nih

disebabkan ke'pokpet'an beliau..maka saya namakan dia 'Mak Bedah'..tapi rumate saya marah sebab dia ckp tu la nama paling buruk dia pnh dgr..haha..

tp ok la tu dr sorg student tu..bg nama 'Bella' kat kucing jantan dia..tak ke tu lg pelik & kejam??hahaha dh mcm NYAH versi CAT..hehe

ni la dia Mak Bedah

biasanya mse beli mknan tgh hari mesti akn pilih makanan yg Mak Bedah akan mkn..kdg2 tu sje beli ikan besar2 walaupun sbnrnye mkn xbyk pun ikan tu..tp sb Mak Bedah sy beli la jgk..lps mkn simpan la baki ikan tu utk dia..tggu la dia dtg kul 6 nti...

tp Mak Bedah ni mmg spesis kucing kampung sgt la kot..ada penah skali tu mkn Fish & Chip..de lebih..bwk la blk sb ingt nk bg Mak Bedah..skali dia xnk mkn..hampeh btoi..dh UP skit mkn tu pun xnk jgk..haish..

de 1 lg pe'el mak bedah ni..kalau dh bg mkanan jgn la duk dpn dia..sb slagi de dpn muka dia..dia xnk mkn n ngade2 nk nyendeng2..

penah la rumate sy ngusik mak bedah ni..rumate letak ayam kt tepi tgga tepi bilik tu lps tu tutup pintu..heh..mak bedah ni OTAI tau x..dia bley trun tgga kt tgkt 2..pastu naik blk ikut tgga tgh blok..then smpai dpn bilik kitorg dia ngiau..hahaha..kn ke scary klu jd mlm2..haha

but honestly i'm so in love with cats..especially with my lovely Baby kt rumah tu..huhu rindu kt Baby dh bley wt sy nangis nk blk kg..hehe..
Baby saya

kt utm ni byk kucing2 yg comel2..kalau kt cafe tu..tgh2 mkn jek de yg selambe todak dia jek duk atas kaki cuci2 bdn dia..ingt kaki kita ni katil ke pe..hoho..but they so cute..omomooo...
wahhh...dh mcm addicted ngan cuteness of cats..sampai lukis2 banner utk cats lover..kui3
my own banner for cats lover
ok lah kwn2..sayangilah kucing2 yg ada dimukabumi Allah ni...byk pahalanya..
Abu Qatadah berkata bahawa Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, "Kucing itu tidak najis. Ia binatang yang suka berkeliling di rumah (binatang perumahan)," [Hadis Riwayat At-Tirmidzi, An-Nasa'i, Abu Dawud, dan Ibnu Majah].
 
Yang paling penting, manfaatnya ialah menyayanginya akan mendapat ganjaran pahala daripada Allah. Ini adalah kerana Rasulullah S.A.W menyayangi kucing. Jadi menyayangi kucing adalah amalan mengikut sunnah nabi dan segala amalan sunnah nabi akan diganjariNya (credit to: http://sohoque.com)
 
 
I LOVE CATS!!! ^_^
 
 

 
 

Cute Characters with Photoshop

Assalamualaikum...hye semuo..hehe

dah lama tak update blog ni..fuhhh...tiup skek.. :P

baru2 ni my classmates de request suh design characters utk wat t-shirt kelas..maklumlah tahun akhir kata kan..hehe..so saya pun wat la sehabis mungkin...

bawah ni adalah character2 yg saya dah buat..
amoi..(dlm klas de 2 org amoi..hehe)

girl...

boy..

tapi disebabkan cute sgt kata deme..design ini ditolak oleh student lelaki..

sbb...
"ni mcm tshirt bdk tadika jek"....
"lelaki takkan pakai design mcm ni"...
makanya next design will come out dgn simple n formal style..huhu

anyway saya happy sbb dgn wat design ni saya dpt release stress sementara wat PSM..wakakaka

k la..tu je..

tata






Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P