.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Our Engagement 28/09/13

Assalamualaikum..hai semuo..ape kabar?hihi

title mcm best je..mcm seronok je..hihi..xde lah..saje nk kongsi cerita..ini pun slps dpt permission baru la dpt publish..padahal cite dh lama..mcm nk basi dh kn...kekekeke ;P

ok penceritaan bermula..

alhamdulillah..setelah perjumpaan 2 keluarga sebelum bulan ramadhan yg lalu maka kata sepakat dibuat memilih tarikh 28/09/13, setelah diteliti jadual kerja my dad & jadual blajar sy..dan setelah mendapat persetujuan keluarga si dia..

maka gigih lah kami membuat persiapan..al-maklumlah as 1st daughter/cucu perempuan/anak sdara perempuan dlm family sy nih..slama ni tlg2 mkck2 & pkck2 je nk kenduri..skrg ni diri sndiri plak..so byk la tips2 yg diambil dr mereka yg berpengalaman..siap buat list lg tu..catat segala tips..hahahaha

ok..memula tu cuak jgk..pe yg nk prepare & beli..sebulan sblm masuk blajar blk mmg dh siap2 beli brg sikit2 takut x smpat..mujur lah encik bakal tu dh de pengalaman mse mjlis kembar beliau..so dia la slalu bg advice & ajak pegi cari + survey brg2..

disebabkan time ni pun byk kenduri2 sdara mara bertindan2 tarikh..maka kena la buat sendiri hantaran sb diorg pun msg2 bz xdpt nk tlg..cuma masa hari kenduri je diorg dtg tlg siapkan mana yg patut..alhamdulillah semua bekas2 hantaran sy buat sendiri..hasil dr pemerhatian & tunjuk ajar org kedai barangan hantaran tu masa gi survey dgn si dia..tp masa dh blk blajar mak la take over setelkan yg selebihnya..hihi..

memula tu planning nk buat pelamin sndiri jek..jimat kos la kn..al-maklumlah teman ni student lg..ptptn pun xdo..huhu..tp atas nasihat saudara mara serta jiran tetangga diorg suruh survey jgk kt butik2 pengantin..dan alhamdulillah..dlm byk2 butik..ada 1 butik yg dkt dgn rumah bg pakej pertunangan serendah RM499!!!percaya atau tidak??itulah kenyataannye..

pakej penuh tu uolls..pelamin+baju+mekap+aksesori=pakej tunang RM499 without any kos tersembunyi (kos lori 0% sb butik ni ada lori sndiri)..kalau kt butik pengantin yg lain paling murah RM700++ sehingga RM900++ (excluded kos tersembunyi: kos lori + kos myk tukang mekap) huhu..


ok..ni contoh pelaminan yg indah itu serta pakaian yg disewa..
but that's not me..hahaha..
budak ni excited nk try bju lps ikut p amik bju kt butik..


ni rupa pelamin yg telah diubahsuai sedikit dr design asal demi mengikut kehendak emak yg nk kn konsep tradisi guna tilam tekad benang emas (set tilam kepunyaan opah busu)..i like!! ^_^

sape2 yg kat perak bolehlah tgk kt butik binari yg skrg ada di 4 lokasi: 
kampar
kamunting, taiping
simpang pulai
station 18, ipoh

skrg ni de promosi akhir tahun..cpt2 sblm terlambat hihi

( tlg promo sb sgt berpuas hati dgn servis yg diberi ^_^ ) 

disebabkan 1st time my family nk buat kenduri tunang ni..maka byk la keje2 yg kena setelkan..siap cuti bljr 1 mggu huhu..dan alhamdulillah pd 28/09/13 berlansunglah majlis yg serba sederhana itu yg dimulai dgn acara doa selamat oleh org2 surau di kwsn perumahan & kemudiannya rombongan tiba..

start dr sini xyah cite la..tgk je la gmbr yek..hihi..( tkut korg bosan nk membaca :P )














hantaran dari pihak lelaki

fotographers










alhamdulillah..



jiran2 yg dtg memeriahkan suasana serta memberi hadiah hantaran
saudara mara yg sudi dtg dr jauh ^_^




wajik..






dodol
pulut kuning




sirih junjung hasil gubahan emak

ayam golek sedap




org kuat majlis : opah busu, tok busu & yong
sesi tukar tepak sirih
opah2 sy ^_^
opah chik, opah nyah & opah mah


my very lovely & supporting family ;D






sesi tukar hantaran

alhamdulillah..ingatkn mse knduri kawin je salam 'berisi' (bg duit)..masa tunang pun ada rupanya..terima kasih semua..

si kembar tu duk aim kek red velvet ke?hihi :P









 lps pihak lelaki pulang..sesi mkn2 family plak..





 kek cheese oreo hadiah dr jiran tersyg..utk mkn2 belah mlm
best friend sy kt kwsn umh, Nurin xdpt dtg wktu mjlis so dia dtg waktu mlm mkn2 ^_^

alhamdulillah..majlis hari tu berjalan dgn lancar..terima kasih diucapkan buat semua family, jiran2, kwn2 adik, serta family pihak lelaki juga kerana sudi menjayakan majlis yg sederhana ini menjadi reality..alhamdulillah kerana salah 1 impian sy sudah separuh terlaksana..

kpd encik tunang, terima kasih juga kerana sudi meminang sy yg byk karenah ni..hihi and thanks for your support and effort to make this dream become reality..i love u more lah!!hihi ;P

ok..tu je utk cerita psl pertunangan sy ni..insyaAllah akan dtg psl perkahwinan pula..doa kan semoga perhubungan kami kekal hingga akhirat nanti serta semoga perancangan kami diberkati & dipermudahkan..insyaAllah..amin..

mohon maaf jika ada kekurangan atau keterlukaan yg terjadi dalam post ini..yg buruk dtg dr sy & yg baik dtg dr Allah S.W.T.

jumpa lagi di lain waktu...(mcm pengacara TV plak hihi)

wassalam..


p/s: rasa mcm perasan something..pattern bju tunang 
mcm sama dgn blogger Amy Liana tu cuma 
bju dia wrna soft pink..hihi

No comments:

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P