.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Sambutan Raya 2012

Assalamualaikum...
hai semua..hari ni rajin lak nk blogging banyak2 kali..haha
ni nak cerita pasal raya pertama sampai raya ke-4 jek..sbb lepas tu dah tak raya sangat..tunggu raya ke sepuluh lak baru raya balik..
sebab apa??
sebab ayah baru balik raya ke-10 hehe
1st day raya:
lepas sembahyang raya terus balik kampung, Bota ^_^
aktiviti pertama makan2 dan borak2...
lepas tu ambil gambar..tapi kami 1 family je yang tak ambil gambar formal sebab ayah takde..huhu
so kitorang just ambil gambar bebas je..hehe
me with my little cousin
family belah ayah
siang hari kami beraya..malam nya pulak kami bermain bunga api..
tiada gambar untuk sesi main bunga api sebab takde orang sangat..huhu
raya ke-2:
hari kedua kami beraya ke rumah2 saudara mara,,
beraya di rumah tok busu
p/s: sebenarnya ada lagi 1 rumah tapi lupa nak bergambar..hehe
raya ke-3:
raya ketiga si dia datang beraya ke rumah..mak masak kan me goreng & nasi beriani..tapi sebab dah lambat..si dia tak sempat nak makan nasi beriani mak..huhu
lepas tu kitorang beraya sakan ke Teluk Intan (rumah Ijam) & Chenderiang (rumah family si dia),,,hehe
memula hajatnya nak beraya ke Tg Tualang..tapi Puan Tina tiada dirumah pula..hehe
p/s: yg ni pun kami lupa nak bergambar..hehe
hari ni jugak family dah berkurang sebab Abanglong dah balik Johor..huhu
raya ke-4:
mak2 saudara yang tahun ni raya pertama dirumah mertua semua datang beraya..
meriah jugak suasana bila semua ada..hehe
dan surprise lak bila Puan Tina datang petang tu..hehe terima kasih Tina...
beraya dengan Tina..
bergambar itu harus sebagai bukti katanya,,hehe
lepas je Tina balik kawan sekolah pulak yang datang...Shikin Azmi..
ni kawan sepernakalan masa sekolah dulu..hehe
Shikin kawin dengan orang Tambun rupanya..hampir 11 tahun jugak lah tak jumpa..ni pun dapat jumpa balik via Whatsapp group..hehe
Shikin tetap tak berubah..kelolor jugak macam zaman sekolah
Anak dia pun dah macam dia,,hehe..comel
yang paling best masa anak Shikin makan..
saya tanya la.."sedap tak adik?"
dia jawab.."sedap..andai acik acak!" (pelat skit) hehe
comel sgt2..
ramah pun ye..selamber je panggil mak "Opah" lepas tu cakap slange German (maksudnya pelat & tak difahami) hahaha
lepas Shikin balik kena lak antar Opah Chik balik..hehe
beraya la lagi kat rumah Opah Chik pulak..lepas tu Opah jamu makan kuih2 & air berkarbonat yang saya tak pernah jumpa..hehe
korang penah tengok tak air ni?
air bikarbonat dalam botol kicap (saya dah lupa nama dia huhu)
dan selesai sesi beraya saya..
tapi..jangan terkejut..di usia yang hampir 30-an ni..saya tetap dapat duit raya yang banyak..hehe..
hasil duit raya saya tahun ni..hehe
raya korang pulak macam mana?mesti lagi meriah kan??
insyaallah minggu depan sambutan raya untuk saudara mara akan diadakan dikampung..time tu baru la kami beraya..hehe
ok la..tu je la kot buat masa ni..hehe..
semoga jumpa lagi di lain entry..tata
^_^

1 comment:

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P