.

.

Teman2 bloggerz ku! ^_^v

Just Click on My Nuffnang =)

Kenal tak biji saga? ^_^

Assalamualaikum...

hai bloggerz...

haish..lama sangat rasanya tak update..(padahal raya hari tu dah update kan?hehe)

entry kali ni iza nak cite pasal 'BIJI SAGA'

korang penah dengar tak or korang penah nampak tak??hehe

kalau tak tahu or tak penah jom tengok gambar2 biji saga..hehe

ni la biji saga...

ni biji saga masa atas dahan

ni plak pokok saga

kenapa tiba2 iza cite pasal biji saga eh??

hehe...sebenarnye kan..weekend baru ni iza masuk U blk..so parents iza antor le balik skudai..then trip ni cousin iza, si Wadina tu ikut..dia tak pernah datang johor kata dia..sebab tu dia nak ikut...

then masa antor iza balik hostel, dpn blok iza ni de pokok saga..dan biji2 dia byk berteraburan atas parking lot tu..

cousin iza tak pernah tengok..(she just 8 years old girl)..so dia pun kutip byk2 & masukkan dalam botol..siap dia suruh semua family iza kutip..hadoiii...1keje lak kan jadi tukang kutip biji saga..

lepas antar iza balik hostel..diorang pun terus je balik ipoh sebab kanak2 tu nak kena sekolah isnin nye..

then malam tu iza call la parents just nak make sure diorang punya location..

tiba2 cousin iza pesan camni.."Kakak..nantikan bila kakak pergi kelas..kakak tolong kutip biji saga tu boleh??balik kelas pun kakak kutip tau!!!biar banyak2..nanti kakak balik ipoh @ adik datang johor adik ambik la"..

hadoiiii..she's too excited with biji saga..so funny..ingatkan nak buat hiasan..rupa2nya nak buat mainan tembak2..adeh!!

actually iza de story pasal trip bawak Wadina ni datang Johor..tapi hold dulu la ye untuk next entry..saja nak reduce space entry supaya tak panjang sangat..hehe (padahal ni pun dah panjang kan?? lolz




jumpa lagi dalam next entry ye!!! tata

^_^ 




No comments:

Our Children

Daisypath Happy Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Papa Mama

Daisypath Happy Birthday tickersDaisypath Happy Birthday tickers

Just Click on My Nuffnang..TQ =)

Popular Posts

Bilangan Korang Yang Ushar Aku :P